Е-уписи на студенти

Национална кампања ,,Месец на студентско крводарување", 06 мај-06 јуни 2020, во Службите / Центрите за трансфузиона медицина низ градовите во државата...

ЈАС СУМ СТУДЕНТ - ДАРУВАМ КРВ - И СПАСУВАМ ЖИВОТ!

БЕНЕФИЦИИ за студентите крводарители на УКЛО:

- ослободување од финансиски обврски поврзани со пријави за полагање испити во јунската или септемвриската сесија во противвредност од 1000 ден. (треба да се искористи целата сума во една од сесиите);

- ОО Црвен крст Битола за сите крводарители студенти ќе овозможи ослободување од плаќање 1200 денари што се уплаќаат за обуката за прва помош при полагање за возачки испит.

Напомена: Студентот крводарител на УКЛО во Службата/Центарот за трансфузиона медицина добива Потврда за реализирано дарување крв и истата потоа ја искористува како доказ во Службата за студентски прашања или во Црвениот крст.

 
 
 
    

 

iKNOW moodle  Tempus mon   

Go to top