Е-уписи на студенти

Ве известуваме дека согласно измените и дополнувањата на студенскиот календар на УКЛО, Јунска испитна сесија ќе се спроведе во периодот од 22.06.2020 до 22.07.2020. Пријавувањето на испитите треба задолжително да се направи по електронски пат преку iknow системот, во периодот од 22.05.2020 до 30.05.2020.

Постарите генерации на запишани студенти кои немаат електронско досие, пријавувањето на испитите во јунска сесија потребно е да го направат преку е-mail од референтите за студенски прашања.

Плаќањето за испитната сесија може да се направи електронски на (уплатница)За полагање на секој испит по втор пат или повеќе пати да се изврши уплата од 300 денари и уплата од 400 денари за ненавремено пријавување на секој испит по утврдениот рок. Уплатниците дополнително ќе се достават на студентски прашања, кога ќе се создадат услови за тоа,  или пак истите скенирани да се испратат на e-mail до референтите на студентски прашања. При пријавувањето на испитите сите студенти се ослободени од обрвската за плаќње административна такса.

 

iKNOW moodle  Tempus mon   

Go to top